[sv slug=”alert”]
یک لبخند زيبا، دندانهاي سفيد و درخشان شما که نوار باريکي از با تحلیل بافت لثه سالم و زيبا در اطراف آن وجود دارد را نشان ميدهد. کلينيک ما در درمان بيماريهاي لثه و درمان تحلیل لثه (پیوند لثه) تخصص دارد. علاوه بر آن، ما عملهاي مختلف زيبايي لثه را در کلينيک خود ارائه ميکنيم و بسيار مفتخريم که تاکنون نتايج بسيار خوبي در اين زمينه به دست آوردهايم. دندان قروچه به دلیل تحمیل نیروی شدید بر فک و دندانها تحلیل لثه، آسیب دیدن دندان و در موارد شدید شل شدن و از دست دادن دندان و تحلیل استخوان دندان را در پی دارد.
ما تمام تلاش خود را ميکنيم تا لبخندي زيبا و بينقص براي شما خلق کنيم. اغلب براي اين منظور ما از روشهاي درماني متعدد بهره ميگيريم.
[sv slug=”alert1″]
برای انجام جراحی پیوند لثه ممکن است شما دلایل مختلفی داشته باشید. مهمترین سوالاتی که در مورد عمل پیوند لثه ممکن است برای شما مطرح باشد، شامل موارد زیر است:
عمل پیوند لثه به چه دلیلی انجام میشود؟
بر اساس اطلاعات موجود در زمینه علوم دندانپزشکی، جراحی لثه به سه دلیل ممکن است انجام شود:
مشکلات ناشی از نمایان شدن ریشه دندان :
بیمار نمیتواند سطح ریشههای نمایان شده دندان را با مسواک تمیز کند؛ دندانپزشک وجود مقدار زیادی پلاک و جرم بر روی ریشه دندان تشخیص داده و یا مشکل خرابی و پوسیدگی ریشه دندان شروع شده است. در این شرایط، عمل جراحی پیوند لثه میتواند سطح ریشه دندان را بپوشاند و آن را محافظت نماید.
فوق حساسیت :
در این شرایط، بیمار از حساس شدن خیلی زیاد دندان خود به دلیل نمایان شدن ریشه آن شکایت دارد. پوشاندن سطح ریشه دندان میتواند شدت حساسیت دندان را به حداقل برساند.
زیبایی :
بیمار از وضعیت ظاهری دندانهای خود رضایت ندارد، بنابراین سطح ریشه دندان با هدف افزایش زیبایی ظاهری آن پوشانده میشود.
علاوه بر موارد فوق، در موارد خاصی هم عمل پیوند بافت نرم قبل از انجام عملهای ترمیمی مانند عمل تاج و ایمپلنت دندان انجام میشود تا از دندانهای پشتیبانی کننده حفاظت شود. میزان پوششی که از طریق پیوند لثه برای دندان تأمین میشود به شکل ریشه دندان و نوع عوارض بافتهای نرم آن بستگی دارد و میتواند به مقدار و نوع صدمات وارد شده به استخوان دندان نیز ارتباط داشته باشد. در بعضی موارد از قبل از انجام عمل مشخص است که نمیتوان با استفاده از پیوند لثه، تمام سطوح نمایان شده ریشه را پوشش داد و در بعضی از موارد هم ممکن است به چند عمل جراحی نیاز باشد تا بتوان بافت نرمی که تازه ایجاد شده است را به سمت تاج دندان هدایت کرد.
کاربرد لیزر
جراحی لثه با لیزر برای درمان برخی از انواع بیماریهای لثه استفاده میشود. این درمان دارای مزایای متعدد همچون کاهش خونریزی و کوتاه کردن طول دوره درمان میباشد. برای این درمان متخصص ترمیم لثه از لیزر با طول موج خاص برای برداشتن بافت ناسالم استفاده میکند. به این ترتیب بافت سالم لثه به صورت دست نخورده در محل باقی میماند و به این ترتیب فقط حداقل مقدار بافت از محل برداشته میشود. در صورت نیاز میتوان از جراحی لثه با لیزر برای تکمیل درمان چند بار استفاده کرد.
لبخند لثهای به طرح لبخندی گفته میشود که در آن بیشتر از سه یا چهار میلیمتر از لثه در هنگام لبخند زدن نمایان شود. عوامل گوناگون دندانی،فکی میتواند علت بروز لبخند لثه نما باشد. در واقع، بعضی افرادی که از عارضه لبخند لثهای رنج میبرند همیشه سعی میکنند با دهان بسته بخندند یا اصلاً نخندند. خوشبختانه امروزه روشهای متعددی برای رفع این مشکل بسیار شایع وجود دارد.
عمل جراحی پیوند لثه چگونه انجام میشود؟
در زمان عمل جراحی پیوند لثه معمولاً یک دندانپزشک متخصص بیماریهای لثه (پریودنتیست)، مقداری از بافت نرم همبند را از سقف دهان برمیدارد و آن را با بخیه به خط لثه در محل آسیبدیده پیوند میزند. به این ترتیب، بافت نرم بیشتری در اطراف دندان و در نزدیکی سطح ریشه نمایان شده آن (تحلیل لثه) رشد میکند. بعد از آنکه بافت نرمی که برای پیوند زدن استفاده میشود از قسمت سقف دهان برداشته شد، زخم به وجود آمده در آن قسمت با استفاده از بخیه بسته شده و روی آن پانسمان میشود تا بهبود پیدا کند.
سه روش مختلف برای پیوند زدن بافت نرم لثه وجود دارد که عبارتند از:
استفاده از بافت همبند به تنهایی :
سقف دهان به طور طبیعی با یک لایه بافت نرم پوشیده شده است. این لایه شامل یک بافت سطحی است که شما میتوانید آن را با زبان خود لمس کنید و در زیر آن یک بافت همبند قرار دارد که در واقع لایهای از بافت است که بین بافت سطحی و استخوان سقف دهان قرار دارد. در این روش، پریودنتیست یک بریدگی در قسمت سقف دهان ایجاد میکند و بافت نرمی که در زیر بافت سطحی قرار دارد را برمیدارد. به این ترتیب، یک زخم خیلی کوچک بر روی لایه سطحی سقف دهان باقی میماند.
این روش تا حد زیادی شبیه به باز کردن یک ساندویچ و برداشتن ماده موجود در داخل آن است. مزیت بزرگ این روش آن است که هر چند نیاز به بخیه زدن در سقف دهان دارد اما درد و ناراحتی ناشی از آن خیلی کم است، زیرا محل زخمی که بافت نرم از آن برداشته شده است، به طور کامل بسته میشود و در مدتی که در حال بهبودی است، این زخم باز نمیماند.
استفاده از بافت سطحی و بافت همبند :
در این روش، لایه سطحی و بافت همبند زیر آن هر دو از قسمت سقف دهان برداشته میشوند. در این روش هم ممکن است بخیههایی در سقف دهان شما زده شود تا دو لبه زخم ایجاد شده را در حالت متصل به هم نگه دارد. اما به هر حال زخمی که ایجاد میشود، نمایان خواهد بود و معمولاً درد و خونریزی لثه بیشتری در مقایسه با روش قبل به دنبال دارد. بنابراین اغلب پریودنتیستها ترجیح میدهند در صورتی که بافت نرم موجود در ناحیه دهنده در سقف دهان از ضخامت کافی برخوردار باشد، از همان روش اول (استفاده از بافت همبند به تنهایی) استفاده کنند. اما هنگامی که بافت نرم سقف دهان ضخامت کافی را نداشته باشد، از روش دوم (برداشت همزمان بافت سطحی و بافت همبند) استفاده میشود.
استفاده از ماده زیستی یا بیومتریال (آلودرما) :
هنگامی که مقدار بافت نرم موجود در ناحیه دهنده بسیار کم باشد، ممکن است پریودنتیست تصمیم بگیرد که از ماده زیستی برای انجام این عمل استفاده کند. البته امکان استفاده از این روش هنگامی وجود دارد که مقدار کافی از بافت نرم در اطراف ناحیه پذیرنده (لثه آسیبدیده) وجود داشته باشد تا بتواند این ماده را در آن محل نگه دارد.
میزان موفقیت جراحی پیوند لثه چقدر است؟
اگر در تشخیص عارضهای که نیاز به انجام پیوند لثه دارد (مانند تحلیل لثه )، درست عمل شود و از روش جراحی مناسبی هم برای این عمل استفاده شود، در اغلب موارد عمل جراحی پیوند لثه، نتایج بسیار خوبی به دنبال خواهد داشت. مهمترین عواملی که میتوان با توجه به آن، میزان موفقیت عمل جراحی را پیشبینی کرد، شامل نوع عارضهای که نیاز به درمان دارد و میزان فشار وارد بر بافت پیوندی بعد از انجام عمل جراحی میباشد.
نوع عارضه پیش آمده برای لثه، اهمیت زیادی در ماندگاری بافت پیوندی خواهد داشت. در مورد عوارض کوچکی که در آن، بافت لثه روی دندان اندکی تحلیل رفته است اما در بین دندانها (فضای بین دندانی) مقدار کافی از بافت نرم سالم وجود دارد شانس موفقیت عمل پیوند خیلی بیشتر است، زیرا در واقع سطح ریشه دندان، هیچ نوع ذخیره خونی و گردش خون ندارد و فقط بافتهای مجاور هستند که میتوانند به بافت پیوندی خونرسانی کرده و به ماندگاری آن کمک کنند. بنابراین در صورتی که آسیبدیدگی لثه در حد کمی باشد، امکان پوشاندن کامل سطح ریشه وجود خواهد داشت. از طرفی هر چقدر آسیبدیدگی استخوان در فضای بین دندانی بیشتر باشد شانس موفقیت عمل پیوند برای پوشش کامل ریشه، کمتر خواهد بود.
ثبات پیوند لثه
هر عاملی که باعث حرکت کردن بافت پیوندی در مدت زمان بهبودی آن بعد از عمل جراحی شود، بر شکل نهایی بافت پیوندی تأثیر خواهد داشت. برای مثال با بالا کشیدن لبها برای دیدن دندانهای جلو، این امکان وجود دارد که بافت نرم پیوندی به طرف بالا کشیده شود. دقیقاً به همین دلیل است که دندانپزشکان بلافاصله بعد از اتمام عمل جراحی، محل پیوند را به بیمار نشان میدهند و از او میخواهند که بعد از آن تا یک هفته به محل پیوند لثه نگاه نکند. در واقع دندانپزشکها میدانند هر بار که بیمار لبهای خود را بالا میکشد تا به محل پیوند نگاه کند، خطر حرکت کردن بافت پیوندی وجود خواهد داشت.
چقدر طول میکشد تا دهان من کاملاً خوب شود؟
در طول مدت بهبودی بعد از عمل، بافت نرم پیوندی اندکی جمع شده و ورم آن برطرف میشود. بافت نرم پیوندی به سطح ریشه دندان و سطح استخوان احاطه کننده آن متصل میشود و شروع به رشد میکند. مهمترین عامل در بهبودی بافت پیوندی آن است که رگهای خونی جدیدی در آن تشکیل شود که بتواند خونرسانی به بافتهای نرمی که به تازگی پیوند زده شده است را انجام دهد. البته ثبات و بیحرکت ماندن زخم نیز برای تشکیل رگهای خونی و خونرسانی به بافتهایی که به تازگی تشکیل میشوند، اهمیت بسیار زیادی دارد.
به طور کلی بهبودی کامل بافتهای نرم دهان و بازگشت آن به حالت طبیعی معمولاً حدود 4 تا 8 هفته زمان میبرد. طول این دوره به مقدار بافتی که از سقف دهان برداشته شده است (از نظر ضخامت و سطح) و نیز احتمال رسیدن به استخوان بعد از برداشتن بافت نرم از سقف دهان بستگی دارد. در واقع اگر برداشتن بافت نرم باعث شود که استخوان سقف دهان شما نمایان شود، ممکن است بهبودی کامل آن بیشتر طول بکشد. علاوه بر آن، بروز خونریزی لثه در داخل بافتی که در محل زخم تجمع کرده است و بروز ورم (هماتوم همراه با هموراژی) ناشی از آن میتواند باعث تأخیر در خوب شدن زخم شود.
آیا زخم ایجاد شده در ناحیه دهنده در سقف دهان من بسته میشود؟
بله. سوراخی که در سقف دهان شما ایجاد میشود، بعد از گذشت مدت زمانی بسته خواهد شد. فقط لازم است زمان کافی از آن بگذرد. در طی این مدت به خاطر برخورد زبان و مواد غذایی با زخمی که بر روی بافت همبند در حفره دهانی شما وجود دارد، احساس درد و سوزش دهان خواهید داشت.
با گذشت 14 روز از عمل جراحی، لایه سطحی پوست ناحیه دهنده به تدریج ضخامت بیشتری پیدا میکند و تا حد زیادی بهبود مییابد. معمولاً برای آنکه فرورفتگی ایجاد شده در بافت نرم دهان به طور کامل پُر شود، به حدود 6 تا 8 هفته زمان نیاز است.
برای تسکین درد، چه اقدامی میتوانم انجام دهم؟
داروهای مسکن که دندانپزشک برای شما تجویز کرده است را طبق دستور پزشک که بر روی بسته آن درج شده است، مصرف کنید. اگر از داروهای بدون نسخه استفاده میکنید، دستوراتی که روی برچسب آن نوشته شده است را رعایت کنید. اغلب داروهای مسکن دارای خاصیت ضد التهابی نیز هستند. بنابراین معمولاً این داروها میتوانند علاوه بر تسکین درد، با کنترل ورم و التهاب در موضع مورد نظر، تأثیر زیادی در روند بهبودی آن داشته باشند.
عمل جراحی پیوند لثه چه عوارضی به دنبال دارد؟
به طور کلی شانس موفقیت عمل پیوند بافت همبند، خیلی زیاد است. معمولاً بافت لثه به خودی خود ترمیم شده و توسعه مییابد و ما نیازی به آنکه کار خاصی انجام دهیم نداریم.
ورم شدید / شُل شدن بخیهها :
دوام و زنده ماندن بافت پیوندی (که عموماً از سقف دهان گرفته شده است) کاملاً وابسته به خونرسانی و حمایت حاصل از استخوان اطراف آن میباشد، زیرا در داخل سطوح خود دندان هیچ گونه رگهای خونی وجود ندارد. همچنین ثبات و پایدار ماندن بافت پیوندی اهمیت بسیار زیادی در تشکیل و توسعه رگهای خونی در داخل آن دارد.
دلمه شدن جاي زخم در سقف دهان :
يک از عوارض طبيعي و نسبتاً نادر بعد از جراحي پيوند لثه، دلمه شدن بافت نرم در محل زخم سقف دهان است. بروز اين عارضه تا حد زيادي به اندازه بافت پيوندي که از اين محل برداشت شده است، بستگي دارد. روند بهبودي جراحتها و نيز آستانه تحمل درد از شخصي به شخص ديگر متفاوت است و بنابراين احتمال اين عارضه در افراد مختلف نيز ميتواند متفاوت باشد.
عفونت لثه :
در مورد عمل جراحی پیوند لثه نیز به مانند هر عمل جراحی دیگری، بروز عفونت میتواند باعث تأخیر در بهبودی زخمها شود. این عامل به ویژه در مورد زخمهای ناحیه دهان که به طور مداوم در معرض باکتریهای مختلف قرار دارد، اهمیت پیدا میکند. معمولاً بعد از این عمل، یک دهانشویه ضد عفونی کننده و آنتی باکتریال برای جلوگیری از عفونت لثه تجویز میشود تا با استفاده از آن در طی 10 روز اول بعد از عمل، جمعیت باکتریهای موجود در حفره دهانی کاهش پیدا کند.
ناهموار شدن بافت نرم بعد از بهبودی :
اگر بعد از آنکه زخم بافت پیوندی به طور کامل بهبود پیدا کرد، ناهمواری و عدم تقارن ظاهری در آن وجود داشته باشد، ممکن است لازم باشد که یک عمل ترمیمی دیگر که اصطلاحاً “ژینژیووپلاستی” نامیده میشود، بر روی بیمار انجام گیرد. ژینژیووپلاستی عمل سادهای است که برای نازک کردن بافتهای نرم و حذف زوائد موجود در آن انجام میگیرد.
چه زمانی میتوانم مطمئن باشم که پیوند لثه من گرفته است؟
نتایج عمل پیوند لثه معمولاً 4 تا 6 هفته بعد از انجام عمل مشخص میشود. برای این منظور لازم است تا حدود 8 هفته صبر کنید تا بافت پیوندی به طور کامل جوش بخورد و بتوان تعیین کرد که آیا پیوند گرفته است یا خیر. اگر بافت پیوندی در ابتدا خیلی ضخیم باشد، ممکن است لایه سطحی آن دلمه شده و بیفتد و فقط قسمتهای عمقی آن باقی بماند. در واقع خارجیترین قسمت بافت پیوندی معمولاً به دلیل آنکه خونرسانی به آن انجام نمیشود نمیتواند زنده بماند، بلکه بعد از مدتی به حالت نکروزه و سفید رنگ در میآید و میافتد. اما آن قسمت از بافت پیوندی که باقی میماند و رنگ قرمز دارد، زنده است. رنگ بافت مورد نظر بسته به ضخامت آن ممکن است بین حالت سفید تا صورتی تغییر کند.
دندانپزشک شما باید بعد از عمل به طور مرتب وضعیت بافت پیوندی را بررسی کند تا تشخیص دهد که چه مقدار از پیوند مورد نظر گرفته است. در بعضی از موارد ممکن است لازم باشد که یک عمل جراحی دوم (جراحی فلپ لثهای) هم انجام شود تا بافت زندهای که با موفقیت پیوند خورده است، به طرف سطح ریشه دندان هدایت شود.
19 پاسخ
سلام
من شنبه قبل پیوند لثه انجام دادم , این هفته پانسمانم رو برداشتم , یه قسمت لثه ام سفید رنگه , علتش چیه؟
از کجا مطمئن بشم پیوند موفقیت آمیز بوده ؟راهی هست که خیالم راحت بشه
آخه بعضیا میگن ممکنه بیوفته
ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام . در حال حاضر نمی توان نظر داد ولی قسمت سفید پیش از تولید لثه است . باید چند هفته صبر کنید
سلام علیکم
هزینه پیوندلثه همه طرف چ وراست کامل چقدراست ؟
مدت عمل وبهبودی کامل
سلام من پیوند لثه دارم میترسم برم آیا درد داره
من دو هفته است پیوند لثه از سقف دهان انجام دادم و با ضخامت زیاد برام زد دکتر الان تو این دو هفته مدام عفونت می کنه و بوی بد میده و هی سفید میشه و کلافم کرده و خارش شدید داره دهانشویه استفاده می کنم و چرک خشک کن ولی کافی نیست و این بافت هی سفید میشه هی عفونت می کنه و بوی بد دهنم خیلی اذیتم می کنه و این سفیدها بوی بدی میدن راهنمایی می فرمایید تا کی من اینجوریم
سلام . احتمالا تا دو هفته دیگر همینطور است . غذای تند و ترش و داغ نخورید و رویش مسواک نزنید
سلام وقتتون بخير
آيا عمل پيوند لثه دردناك هست؟
براي مشاوره چه كاري بايد انجام داد؟
سلام . درد با مسکن برطرف میشود . جهت مشاوره بهتر است حضوری یا حتی الامکان عکسی واضح از وضعیت لثه هایتان و رادیوگرافی opg به واتساپ کلینیک ارسال نمایید
سلام وقت بخیر من دندونامو ارتودنسی کردم بهم گفتن به عمل پیوند لثه هم نیاز داری ایا این عمل باعث خراب شدن دندونای من نمیشه ؟ بعد من چطور میتونم غذا بخورم یا مسواک بزنم ؟چیکار کنم هم دندونام به خاطر ارتودنسی خراب نشه هم عملم موفقیت آمیز باشه ؟
سلام . شما ابتدا درمان ارتودنسی خود را تمام کنید . سپس دندانهایی که پوسیده شده اند را درمان کنید . در نهایت عمل پیوند لثه را انجام دهید .
سلام
من به علت تحلیل لثه هام و حساس شدنشون دندون درد دارم. و هم اینکه لثه هام کمی متورم شده. آیا پیوند لثه اخرین درمانه؟
چطور میتونم با پزشک در تماس باشم و مشاوره بگیرم.
سلام . برای تشخیص و طرح درمان لازم است که حضورا معاینه شوید.
سلام مادرم همه دندان پایینش کشیده. الان تمام لثه ها از بین رفته. میشه پیوند داد؟
سلام . امکانپذیر است ولی بدون معاینه و داشتن رادیوگرافی نمی توان نظر قطعی داد .
سلام من به تازه گی عمل پیوندلثه انجام دادم میخاستم بدونم مشکلی نداره قلیان یاسیگار مصرف کنم
سلام . بسیار برای نتیجه کارتان مضر است .
سلام
من یه هفته پیش پیوند لثه انجام دادمولی هنوز سقف دهنم خیلی درد داره و حساسه.فقط غذاهای خیلی نرم و اونم به سختی میخورم. دو کیلو تو این یه هفته وزن کم کردم.آیا طبیعیه یا نه
حتی زبونم هم که میخوره سقف دهانم میسوزه
سلام . تا دو هفته محل برداشت پیوند موقع غذا خوردن دردناک است.
من جراحی پیوند لثه، ۶، ۸تا دندان سمت چپ انجام دادم، حقیقتا من فشار جسمی_روحی شدید داشتم و سیستم ایمنی بدنم در اثر ۶جراحی اورژانسی و حاد ضعیف شده بود، ترس از جراحی به شدت داشتم، یک سال و نیم طول کشید از لحاظ روحی آمادگی پیدا کنم که جراحی پیوند لثه انجام دهم چون متاسفانه در اثر جراحی آپاندیس و شکم سردرد شدید گرفتم و ایمنی بدنم پایین بود، یک روز دیدم الان وقتشه، در اینترنت نگاه کردم ، دیدم دست دکتر آزاده، گفتم حقیقتا فقط اومدم ببینمت ولی الان می خواهم جراحی پیوند لثه انجام بدهم چون هم خیلی استرس دارم و هم ترسو هستم، شرایط رو کامل بهش گفتم، دارو ضد استرس و مسکن داد، و به یک نفر اطلاع دادم و شروع کرد، درسته الان۲، ۳هفته شده، ولی من ترسم چند برابر این وضعیت بود، واقعا تا این لحظه با وجود ناتوانی خدا کمکم کرد دوام آوردم و یقینا هرکس انجام بده تواناست، فقط آرامش داشته باشید ان شاالله، تا می توانید نکات بهداشتی رو رعایت نمایید تا آسیب نبینید، من۱۲میلیون دادم، ان شاالله سلامتی باشه