بهترین دکتر متخصص ارتودنسی(ارتودنتیست)

1

ناگفته مشخص است که مراقبت خوب از دندان‌ها از ضروریات بسیار مهم برای سلامت عمومی و تندرستی شماست. اما گاهی اوقات تصمیم‌گیری در مورد اینکه چه نوع مراقبتی برای دندان‌های شما مناسب است، می‌تواند خیلی سخت و ابهام‌برانگیز باشد. آیا باید به دندانپزشک مراجعه کنید یا به متخصص ارتودنسی؟ ارتودنتیست یا متخصص ارتودنسی یک دندانپزشک متخصص است که تخصص او در زمینه مرتب‌سازی دندان‌ها می‌باشد. البته رفع نگرانی‌های افراد در مورد زیبایی دندان‌ را هم باید از تخصص‌های ارتودنتیست دانست.

[sv slug=”alert”]

متخصص ارتودنسی کسی نیست که فقط به بیمارن کمک می‌کند تا مشکل نامرتبی و بی‌نظمی دندان‌ها را برطرف کنند، بلکه این متخصص در اصل یک دوست موقتی برای بیمار است. متخصص ارتودنسی برای معاینه بیمار وقت می‌گذارد و سپس کار ردیف‌سازی و مرتب کردن دندان‌های بیمار را انجام می‌دهد تا او بتواند به طرح لبخندی زیبا و جذاب دست پیدا کند. برای اخذ مشاوره در مورد بهترین متخصص ارتودنسی و یا تعیین درمان‌های مناسب برای خود، می‌توانید با شماره‌های 02122027384 و 02122023658 تماس حاصل فرمایید و وقت مشاوره یا نوبت مراجعه به متخصصین ما را تعیین کنید.

[sv slug=”alert1″]

متخصص ارتودنسی کیست؟


بهترین دکتر ارتودنسی یک دندانپزشک متخصص است که در زمینه ردیف کردن فک‌ها و دندان‌ها تخصص دارد. شغل مهمی که متخصص ارتودنسی دارد کمک به افرادی است که دندان‌های نامرتب دارند و یا دندان‌هایشان نیاز به نوعی اصلاح یا ترمیم دارد (مثلاً کسانی که از ناهنجاری فک یا انحراف دندان و یا دندان های فاصله دار رنج می‌برند). متخصصین ارتودنسی قادرند به افراد کمک کنند که نگرانی و اضطراب کمتری در مورد وضعیت دندان‌های خود احساس کنند. در واقع کار متخصصین ارتودنسی، کمک به بهبود و اصلاح طرح لبخند دندان و ارتقاء اعتماد به نفس بیماران است.

متخصص ارتودنسی چه کاری انجام می‌دهد؟


2

هنگامی که دندان‌های یک بیمار صاف و مرتب نباشد و این بی‌نظمی  و نامرتبی دندان بر سلامتی فرد تأثیر منفی گذاشته و یا احتمال می‌رود که در آینده تأثیر نامطلوبی داشته باشد، دندانپزشکان عمومی این فرد را به متخصص ارتودنسی ارجاع می‌دهند. مفهوم ناهنجاری‌های فک و دندان آن است که دندان‌های بیمار به صورت کج یا خیلی شلوغ رشد کرده‌ و باعث ایجاد ناراحتی برای او شده‌اند. اما حتی در صورتی که هیچ گونه درد و ناراحتی وجود نداشته باشد، یک فرد ممکن است صرفاً به خاطر بهبود زیبایی ظاهری دندان‌های خود، به متخصص ارتودنسی دندان مراجعه کند.

متخصصین ارتودنسی معمولاً از ابزارهایی مانند نگهدارنده و هدگیر و یا کشیدن دندان در ارتودنسی برای مرتب کردن دندان‌ها و بهبود زیبایی آنها و یا بهبود توانایی بیمار در جویدن و بلعیدن غذا بدون احساس درد و ناراحتی، استفاده می‌کنند. برای انجام مراحل ارتودنسی دندان ابتدا لازم است بیمار در یک جلسه مشاوره با متخصص ارتودنسی شرکت کند تا متخصص فک و دهان او را معاینه و وضعیت ناهنجاری‌های آن را ارزیابی نماید.

مراجعین متخصص ارتودنسی

مراجعین به یک متخصص ارتودنسی معمولاً توسط دندانپزشکان عمومی که اولین آثار ناهنجاری فک و دندان را در بیمار مشاهده کرده‌اند، به آن متخصص ارجاع داده می‌شوند. متخصص ارتودنسی در اولین جلسه ویزیت، دندان‌ها و فک بیمار را معاینه می‌کند و احتمالاً از دندان‌ها عکس اشعه ایکس یا قالب مخصوص تهیه می‌کند و بیمار را از عوارض سیم کشی دندان مطلع می سازد ،  دکتر ارتودنسی خوب معمولاً می‌تواند در همان ویزیت اول هر گونه مشکل جزئی یا عمده‌ای که در فک و دندان بیمار وجود داشته باشد را تشخیص بدهد. کار بعدی آنها این است که مشکل موجود در دندان‌های بیمار را به طور دقیق برای او شرح بدهند و سپس روش درمانی مناسب برای رفع آن مشکل و عوارض ارتودنسی دندان را توصیه نمایند.

ارتودنتیست وضعیت دندان‌های بیمار را هم به صورت چشمی و هم با عکس‌های اشعه ایکس و قالب‌های مخصوص، بررسی می‌کند تا به طور دقیق ببیند که مشکل ردیف نبودن دندان‌ها از کجاست و سپس مؤثرترین روش درمانی برای برطرف کردن آن مشکل را توصیه می‌کند. وظیفه متخصص ارتودنسی آن است که نقایص اصلی فک و دندان بیمار را برطرف کند، اما اصلاح بعضی از این نقایص اهمیت بیشتری نسبت به نقایص دیگر جزئی دیگر دارد. بنابراین با تقبل تعرفه ارتودنسی مراحل کار یک متخصص ارتودنسی شامل جایگذاری، تنظیم و در نهایت برداشتن بریس‌های ارتودنسی جهت کنترل روند رشد سالم اجزای صورت بیمار می‌باشد.

متخصص ارتودنسی از چه ابزاری برای مرتب کردن دندان‌های شما استفاده می‌کند؟


متخصص ارتودنسی با بررسی نظم و ردیف دندان‌های شما می‌تواند بهترین برنامه درمانی و ابزار لازم برای اصلاح مشکلات ارتودنسی موجود را تعیین کند. قیمت سیم کشی دندان ها بستگی به نوع انتخاب شده دارد. انواع مختلف بریس‌هایی که یک متخصص ارتودنسی ممکن است از آن استفاده کند عبارت است از:

  • بریس‌های ثابت که شامل همان سیم‌های فلزی سنتی و براکت‌های فلزی است که اغلب مردم با شنیدن کلمه “ارتودنسی” همان‌ها در ذهنشان مجسم می‌شود. مراحل ارتودنسی ثابت ، رایج‌ترین نوع بریس ارتودنسی هستند و مدل‌های امروزی آنها خیلی راحت‌تر از گذشته شده‌اند. بریس‌ها و براکت‌های فلزی که در ارتودنسی ثابت مورد استفاده قرار می‌گیرند، از جنس استیل مرغوب و ضد زنگ ساخته شده‌اند. با استفاده از این بریس‌ها، کودک می‌تواند رنگ کش‌های لاستیکی مورد استفاده را نیز خودش انتخاب کند تا در طول درمان ارتودنسی لبخندی جذاب، زیبا و خاص داشته باشد.
  • نکته قابل توجه نیز این است که از درمان ارتودنسی کودکان معمولاً با اصطلاح ارتودنسی پیشگیری یاد می‌شود و از سن 6 یا 7 سالگی می‌تواند آغاز شود.  چون دندان‌ها و فک در این سن هنوز در حال رشدند، مشکلاتی مانند به هم فشردگی دندان‌ها را راحت‌تر می‌توان برطرف نمود. لازم به ذکر است که درمان زودهنگام برای تمام مشکلات دندانی قابل انجام نیست؛ اما در بسیاری از شرایط ارتودنسی ثابت دندان کودکان می‌تواند به صرفه جویی در هزینه و زمان کمک کند.

3

ارتودنسی نامرئی

 

  • الاینرهای نامرئی نوع دیگری از ابزارهای ارتودنسی هستند که با استفاده از یک سری صفحات شفاف و مطابق با اندازه دهان شما ساخته می‌شوند و دندان‌ها را صاف و مرتب می‌کنند. الاینرهای نامرئی بر خلاف بریس‌های سنتی به راحتی در دهان بیمار قابل دیده شدن نیستند و به همین خاطر به گزینه‌ای ایده‌آل برای افرادی که شکل ظاهری سیم‌ها و بریس های فلزی سنتی را دوست ندارند، تبدیل شده است.‌ تحقیقات نشان داده است که طی مراحل ارتودنسی دندان نامرئی می‌تواند از نظر میزان کارآیی، دقیقاً مشابه با ارتودنسی سنتی باشد و نمونه‌های موفق زیادی هم برای اثبات این ادعا وجود دارد.

4

ارتودنسی متحرک

 

  • الاینرهای متحرک نوعی از ابزارهای ارتودنسی هستند که بیشتر برای افرادی که دندان‌هایشان نیاز به اصلاحات خیلی اساسی ندارد و یا مشکل ارتودنسی آنها چندان شدید نیست، مورد استفاده قرار می‌گیرد. ارتودنسی متحرک نیز در عمل قابل دیده شدن نیستند. این الاینرها که از صفحات اکریلیک (پلاستیکی) ساخته شده‌اند، تأثیری مشابه با پلاک متحرک ارتودنسی در مرتب کردن دندان‌ها دارند.

5

  • توسعه دهنده کام وسیله‌ای است که در سقف دهان شما جای می‌گیرد و با اعمال یک نیروی مداوم به پشت دندان‌های آسیاب بالایی، به تدریج فاصله بین دندان‌ها در فک بالا را از هم بیشتر می‌کند. این وسیله باعث افزایش عرض کام می‌شود و امکان جایگذاری انواع دیگر بریس‌ها برای اصلاح موقعیت دندان‌های شما در به هم ریختگی دندان ها را فراهم می‌سازد.

6

  • هدگیر یک اصطلاح کلی برای اشاره به نوعی از ابزارهای خارجی است که به منظور اعمال نیروهای مخصوصی به فک و صورت جهت هدایت روند رشد آنها استفاده می‌شود. ساختار هدگیر به گونه‌ای طراحی شده است که فک بالایی را به طرف عقب فشار بدهد و مشکل جلو بودن فک بالا را برطرف کند. نوع دیگری از هدگیر (که با نام هدگیر اصلاحی کلاس 3 شناخته می‌شود) برای افزایش طول فک بالایی و حرکت دادن آن به طرف جلو در حالتی که فک پایینی ثابت است، استفاده می‌شود.

7

بعضی از خصوصیات یک متخصص ارتودنسی خوب


8

کارآیی و راندمان بالای مطب

یکی از شاخص‌های مهم کیفیت برای یک مرکز ارتودنسی، کارآیی بالای آن است. کارآیی بالا را می‌توان به صورت آرامش و راحتی بیمار و سازماندهی و برنامه‌ریزی مناسب امور مطب تعریف کرد. بیمار نباید مجبور شود که برای انجام کاری به مدت طولانی در صف بایستد. همچنین باید به پرسش‌های بیمار خیلی سریع پاسخ داده شود. مطب متخصص ارتودنسی باید تمیز و عاری از هر گونه برخوردهای منفی و گفتگوهای بیهوده باشد. تشریفات اداری باید به شکل منظم و سریع انجام گیرد. یک نفر هم باید خیلی سریع به تماس‌های تلفنی جواب بدهد.

هنگامی که مراجعین به یک ساختمان مرتب و منظم وارد می‌شوند و افرادی با برخوردهای دوستانه و صمیمانه را می‌بینند، تحت تأثیر قرار گرفته و به این محیط علاقمند خواهند شد. همچنین قیمت ارتودنسی مناسب از بیمار دریافت گردد . هزينه‌اي که دندانپزشکان مختلف براي يک عمل دندانپزشکي مشخص تعيين مي‌کنند نيز ممکن است خيلي متفاوت باشد. به همين دليل است که تأکيد مي‌شود قبل از اقدام به انجام ارتودنسي حتماً به چند تن از   بهترین ارتودنتیست ها سر بزنيد و برآورد قیمت سیم کشی دندان خود را از چند جاي مختلف بگيريد. اگر يک متخصص ارتودنسي با شرکت بيمه شما همکاري داشته باشد و بيمه شما هم بخشي از هزينه‌هاي ارتودنسي را پوشش مي‌دهد، ممکن است هزينه نهايي درمان شما به طور قابل توجهي کاهش پيدا کند.

عطوفت و مهربانی

مهربانی یکی دیگر از خصوصیات مهمی است که باعث افزایش مراجعه به یک متخصص ارتودنسی می‌شود. این خصوصیت در عمل به معنای رعایت ملاحظات کافی در مورد بیمار و گفتن واقعیت به او در هر زمان و هر موقعیتی می‌باشد. متخصص باید با بیمار در هر وضعیتی که باشد، ارتباط متقابل برقرار کند و برخورد مناسبی داشته باشد. مردم معمولاً به آن متخصصان ارتودنسی کودکان علاقه دارند که هر چه بیشتر خوش‌قلب، خوش برخورد و مهربان باشند.
متخصصین مهربان با بیماران خود با رویی گشاده و صبورانه برخورد می‌کنند. این متخصصین هر کاری که از دستشان بر بیاد برای آنکه بیمار احساس راحتی و آسودگی بیشتری داشته باشد، انجام می‌دهند. کارهایی از قبیل آوردن آب برای بیمار، آویزان کردن کت بیمار و یا ارائه توضیحات مربوط به عکس‌های اشعه ایکس به خود بیمار می‌تواند نشان دهنده عطوفت و مهربانی یک متخصص ارتودنسی باشد.

همدلی

همدلی می‌تواند تا حدودی با مهربانی تفاوت داشته باشد. از این نظر که همدلی به معنی داشتن درک درست از احساسات شخصی که در یک موقعیت خاص قرار گرفته است، می‌باشد. در واقع همدلی تقریباً به معنی آن است که یک نفر کاری را انجام دهد که منجر به ایجاد حس خوب یا انرژی مثبت در فرد دیگری شود. اصولاً همدلی می‌تواند در موقعیت‌های خیلی زیادی مصداق داشته باشد، اما شاید با یک مثال در زمینه مشکلات مالی بتوان آن را به طور کامل درک کرد. برای مثال یک متخصص خوب که حس همدلی با بیمار داشته باشد، در صورتی که متوجه شود که بیمار استطاعت مالی کافی ندارد، می‌تواند یک تخفیف یا شرایط آسان‌تری جهت پرداخت هزینه‌‌ جرم گیری دندان و ارتودنسی برای او در نظر بگیرد.

تفاوت دندانپزشک با متخصص ارتودنسی چیست؟


مسلماً برخی وجوه مشترک بین یک متخصص ارتودنسی با دندانپزشک معمولی وجود دارد. به عبارتی می‌توان گفت همه متخصصین ارتودنسی، دندانپزشکان خوبی هستند، اما همه دندانپزشک‌ها متخصص ارتودنسی نیستند.
متخصص ارتودنسی معمولاً در زمینه صاف و ردیف کردن دندان‌ها و فک‌ها تخصص دارد. در حالی که دندانپزشک می‌تواند با انجام عمل‌هایی از قبیل جرم‌گیری و تمیز کردن دندان‌ها، عکسبرداری از دندان‌ها و حتی انجام عمل‌های جراحی دندانپزشکی به بیمار در داشتن دندان‌های تمیزتر و سالم‌تر کمک نماید.

اگر هر یک از شرایط زیر را دارید باید در اسرع وقت به یک دندانپزشک مراجعه کنید:

دندانپزشک قادر است وضعیت دهان و دندان شما را بررسی کند و مراقبت‌ها و اقدامات مناسب برای درمان پوسیدگی دندان و درمان‌های دیگر مورد نیازتان را به شما توصیه نماید.
در صورتی که هر یک از شرایط زیر را دارید، باید به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کنید:

  • دندان‌های شما کج، نامرتب و بی‌نظم است.
  • دچار عارضه جلو بودن فک بالا یا پایین هستید.
  • وجود نوعی ناهنجاری در دندان‌های شما بر توانایی جویدن غذا یا قدرت تکلم صحیح شما تأثیر منفی گذاشته است.
  • درد و ناراحتی‌های مختلفی را در دندان‌های خود احساس می‌کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *